Beszélgess velem! 
  Felhasználó név:/Jelszó:
  Bejelentkezve: -
     
  Keressen:  

IRODÁKRÓL - Ügyvédi irodák  
Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft.

Pintz és Társai Szabadalmi Védjegy és Jogi Iroda Kft. szabadalmi ügyvivői több mint 20 éve foglalkoznak gazdasági társaságok, feltalálók találmányaival, védjegyeivel és különféle iparjogvédelmi ügyeivel.

`Georg Pintz & Partners`néven Svédországtól Indonéziáig, az USA-tól Oroszországig képvisel külföldi ügyfeleket, hogy magyar szabadalmi vagy védjegyoltalmat nyerjenek.

Az Iroda által készített és vissza nem vont szabadalmi bejelentések mintegy 95 %-ára szerzett iparjogvédelmi oltalmat. Magyar ügyfeleket külföldön is eredményesen képviselik. Különösen igaz ez az Európai Unióra, ahol 2004 óta közvetlenül is eljárhat az Iroda. Az egyes országokat tekintve mintegy 145 országban tudnak - kedvezményeket nyújtó külföldi partnereink útján - eljárni. Az Iroda a szellemi alkotások védelme terén teljes körű szolgáltatást nyújt. Ezen kívül az innovációs törvény által előírt szellemi tulajdon-kezelési szabályzat készítését is vállalja. Az Irodával kapcsolatban lévő kollégák többsége európai szabadalmi ügyvivő.

Szabadalmi ügyvivőknek csupán egyik feladata az oltalom megszerzésének elősegítése. A törvényi feltételek megléte esetén ugyanis a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala köteles megadni az oltalmat. Szabadalmi ügyvivő képviseli az ügyfelet védjegy, formavédelmi növényfajta-oltalmi ügyekben is, legyen az akár bejelentés, akár bitorlás-jogsértés, akár más oltalmának a megtámadása.

Az Iroda tagja a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, tagjain keresztül pedig számos nemzetközi, európai és magyar szabadalmi és védjegy szervezetnek.

Az irodavezető, Pintz György 1983 óta szabadalmi ügyvivő. Okl. gépészmérnök, okl. gazdasági mérnök, okl. Európa-mérnök (Feani, Brussels). Az ELTE Jogi Karán 1986-ban szerzett iparjogvédelmi szakjogászi diplomát. 2003 óta európai szabadalmi ügyvivő, továbbá európai védjegy és design (mintaoltalmi) ügyvivő. EU műszaki-jogi szakértő; domain döntnök. A 2006-2010 között működött Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács két ügyvivő tagjának egyike. Tagja az Internet Szolgáltatók Jogi Tanácsadó Testületének, a Nemzetközi és az Európai Szabadalmi Ügyvivők Szervezetének, az Európai Védjegy Ügyvivők Szervezetének, a Nemzetközi Védjegy Szövetségnek, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesületnek, a Védjegy Egyesületnek, valamint több magyar és nemzetközi szervezetnek. Számos magyar és külföldi találmány, publikáció, továbbá a `Találd fel magad` (Akadémiai Kiadó) és a `Védjeggyel a csúcsra!` c. könyvek szerzője.

Az Iroda jelentős európai védjegyjogi gyakorlattal is rendelkezik. Jogi előkészítő munka során a részletekre is ügyelve, rendkívül alaposan, a nemzetközi joggyakorlatot is figyelembe véve jár el, ezért a hivatalok, bíróságok igen jó arányban akceptálják érveinket. Az európai védjegyjogászokat megelőzve az iroda szerezte meg a www.trademark.eu domaint, és üzemelteti e néven Európa legnagyobb angol nyelvű védjegyportálját. Levelező irodát tartunk fenn Barcelonában és Münchenben, alirodát a Kossuth téren, továbbá a Magyar Szabadalmi Hivatallal közvetlenül szemben a Garibaldi utcában. Védjegyügyintézés elsősorban a központi irodákban folyik, Budapesten, a Mártonhegyi úton.

2011-04-18


A cikk írója:
Név: Kiefer Henrik
Iroda: -
Web cím: -

 
 
© 2011 E-CTM Kft.
Minden jog fenntartva